lauantai 26. huhtikuuta 2014

g o z o

Matkustimme Pääsiäiseksi Maltalle, Gozon saarelle. Ajattelin tehdä pari postausta matkastamme. Minulla on jonossa muutama muukin postaus joita en ole vielä ehtinyt tehdä. Jepsukka nimittäin kävi Suomessa juuhlimassa sekä Indiedays - että Aussie -blog awardseissa ja siitä viikonlopusta on sekä video- että kuvamateriaalia. Mutta ensin tässä hiukan tunnelmia Maltalta.

Matkalla oli yhteensä kahdeksan aikuista ja kaksi lasta, joten kätevin majoitus pienellä saarella oli vuokrata "farmhouse".


Gozon (ja Maltan) ruokakulttuuri oli värikäs sekoitus Välimeren, Pohjois-Afrikan ja Iso-Britannian ruokakulttuureja. Juustotarjoittimella oli sulassa sovussa samaan aikaan paikallinen musta pippurijuusto, italialainen gorgonzola ja brittiläinen cheddar. 


Saavuttuamme saarelle ilmat olivat aluksi melko viileitä, mutta etelästä puhaltanut tuuli lämmitti ilman parikymmenasteikseksi ja pääsimmekin nauttimaan uima-altaalla auringonotosta.


Pikkuinenkin nautiskeli auringosta turvassa aurinkohatun alla.Gozon saari on noin 67 m2 kokoinen ja siellä on kätevintä liikkua omalla autolla. Tosin brittien siirtomaa-ajalta peräisin oleva vasemmanpuoleinen liikenne saattaa aiheuttaa hankaluuksia. Farmhousemme sijaitsi Gozon saaren pohjoisosassa Marsalfornin ja Zaghran lähellä. 8 kommenttia:

 1. Ihania värejä kalastusveneissä, mahtavan pirteitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli tosi kauniita! Ja niitä oli ihan jokaisessa satamassa, eli ei ollut vain mikään turistijuttu:)

   Poista
 2. Mielenkiintoisen tuntuinen paikka tuo Malta - ja aika moni on tuntunut sinne viime aikoina tiensä löytäneen. Joskus sitten...
  Suloinen pikkuinen on muuten tuossa kuvassa aivan sinun näköisesi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin itse enemmän tuosta Gozon saaresta kuin itse Maltasta. Jotenkin se Malta tuntui liian "turistipaikalta" (hehe, ihan kuin en olisi itse turisti) :D
   Gozo oli jotenkin tosi passelin kokoinen ja todella leppoisa.

   Poista
 3. Malta on kyllä ihana, kun näkee turistipaikkojen ulkopuolelle! Olin joskus vuosia vuosia sitten Maltalla kielikoulun ohjaajana ja silloin päätin, etten ikinä palaa kesäaikaan sinne. Tuntui, että koko saari on täynnä kielikoululaisia. Mutta varmasti Maltan saarellakin pääsee vähemmän "turistifiilikseen" kun menee pääkaupungin lähikylien ulkopuolelle. Gozon saarela olen käynyt, mutta enpä ajatelut että sielläkin voisi tosiaan lomailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Off-season aika on tosi hyvä vierailla kun saa olla ihan rauhassa. Suosittelen Gozo:a oikein lämpimästi :)

   Poista
 4. Ihania kuvia - toivottavasti teillä oli upea loma! Minulla on Maltan visiitiltä edelleen maltanristi kaulassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aivan ihana loma:) Olisin voinut jäädä vähän pidemmäksikin aikaa:D

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?