lauantai 15. helmikuuta 2014

c o g n a c


Muistatte varmaan kun kerroin aikeistani päällystää tämä vihreä hurmuri nahalla? Viime torstaina hain tuolin päällystyksestä takaisin kotiin. Se hakee vielä hiukan paikkaansa kotonamme, mutta jotenkin näkisin sen joko makuu- tai olohuoneessamme. 

Nahka on samaa millä yleensä Arne Jacobsenin munatuoleja päällystetään ja siinä on todella kaunis vivahteikas konjakinväri. Tuoli päällystettiin Eurantiellä sijaitsevassa Kuulto Designissa ja voin lämpimästi suositella tätä paikkaa. Tanjalla on vankka kokemus desingtuolien entisöinnissä ja hän sai loihdittua tästä vanhasta Kilta-tuolista aivan uudenlaisen, vaikka laatunahka voikin olla välillä haastellinen työstettävä.


16 kommenttia:

 1. Upea lopputulos! Tuo väri ja nahka on kyllä kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mikko! :) Tässä tuolissa kelpaa konjakin jos toisenkin nauttia:D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos:) Nyt vaan odottelen vielä pinnan patinoitumista. Tuollaisessa laatunahassa elämän jäljetkin näyttävät kauniilta:)

   Poista
 3. Oi kuinka kaunis väri ja huippu pinta! Minulla olisi eräs 60-luvun metallirunkotuoli, joka kaipaisi uutta verhoilua; nahka taitaa voittaa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kuulostaa hyvältä tuo verhoiluprojektisi. On niin kiva saada vanhoista uudenveroisia eikä ostaa aina uutta!

   Poista
 4. Laadukkaannäköinen lopputulos.

  VastaaPoista
 5. Upea lopputulos! Meidän olohuoneessa on kaksi Kiltaa vielä toistaiseksi lampaantaljalla "verhoiltuina". Äitini osti ne muutama vuosi sitten yhden euron kappalehinnalla. Tuolit ovat kaikin puolin moitteettomassa kunnossa. Laadukasta on ollut alkuperäinen villakangas, joka tuoleissa on.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo killat ovat niin symppiksiä. Minunkin tuolissani oli alkuperäinen villakangas, joka oli myös ihan moitteettomassa kunnossa. Itse meinasin ensin päällystää tuolin Johanna Gullichsenin kankailla, mutta sitten sain pakkomielteen tuosta konjakkinahasta:) Kivaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 6. Siitä tuli hieno!
  Kiltojahan saa edullisesti, siksi rohkenen kysyä mitä työ ja nahka maksoivat siihen päälke? Verhoilukulut kun joskus vaihtelevat todella laidasta laitaan.

  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä Kiltoja on tosiaan saatavilla niin paljon että hinnat ovat erittäin huokeita. Tuo päällystys olikin sitten varsin tyyristä. Nahka jonka valitsin olisi ollut pelkästään melkein tonnin, mutta onneksi tuo pakka oli odottanut työstöä parin vuoden ajan ja siitä syystä sain sen sisäänostohinnalla (eli noin -30%). Työ maksoi vielä vähän alle 300€ euroa materiaalin päälle, eli halvalle tuolille tuli aikamoinen hinta! Mutta mielellään kannatan suomalaista käsityötä ja nyt minulla on ihan uniikki kierrätystuoli kodissani:)

   Poista
 7. Upea lopputulos! Pitääkin pitää tuo liike mielessä.

  VastaaPoista
 8. Minulla on varastossa myös yksi punainen Kilta-tuoli, jonka olen aikonut verhoiluttaa. Olen sen löytänyt äitini vintiltä vuosia sitten. Tuo punainen kangas on kunnoltaan hyvä, mutta siinä on istuinosassa isohko tahra, jota en ole saanut pois. Olen kysellyt verhoilun hintaa, mutta se on aika tyyristä puuhaa! Pidän kyllä tuolista niin paljon, että joku kerta sen vielä verhoilutan. Isäni osaa kyllä jonkin verran verhoilla, mutta ei ole halunnut tuota hankalan mallista tuolia alkaa verhoilemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Killat ovat vaan niin symppiksiä! :) Toivottavasti löydät hyvän tekijän!

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?