torstai 16. tammikuuta 2014

k i l t a

Instagram -seuraajani näkivätkin jo vilauksen tästä tuolista. Tuoli on siis Martelan (eli entisen Tehokalusteen) Kilta -tuoli. Ostin tämän vihreän hurmurin kymmenisen vuotta sitten Kierrätyskeskuksesta kympillä. Siitä asti se on odottanut inspiraatiota uudelleenpäällystykseen. 

Minulla oli alunperin visio, jossa tuoli päällystettäisiin Johanna Gullichsenin kankailla, mutta niitä tekstiilejä alkaa jo yhteen taloon olla aika paljon, joten maltoin odottaa seuraavaa inspiraatiota. 

Olen haaveillut Arne Jacobssenin Egg -tuolista, mutta huikea hinta on ollut syynä miksei tuoli ole realistinen hankinta meille. Lähdin etsimään jotain toista konjakkinahkaista tuolia jossa olisi mukava lueskella kirjaa tai vaikka rupatella puhelimessa, kunnes muistin tämän vanhan Killan joka edelleen odotti uudelleenpäällystystä.

Vanha kilta päällystetään nyt siis Arne Sörensenin Elegance Walnut -nahalla, eli samalla nahalla jota niissä munatuoleissa käytetään. 

p.s. Jos muuten kiinnostaa, niin minulla on Pinterestissä muoti-inspiraation lisäksi myös arkkitehtuuriin ja sisutamiseen liittyvä kansio.

As all of you, who follow me on Instagram already saw, I am redoing a Kilta chair with cognac leather. In case you want to see more interior decoration inspiration, I have a board in Pinterest you might want to follow.  

6 kommenttia:

 1. Tuo tuolihan on ollut ihan super löytö! Kiva malli myös ruokapöydän ympärille. Tuolista tulee varmaan ihana:)
  Mäkin olen haaveillut munatuolista, kunnes sen ostaminen tuli ajankohtaiseksi. Monien koe-istumisien jälkeen todettiin sen selkäosa mulle ja mun miehelleni liian lyhyeksi. Ollaan ihan normaalipituisia (173/185), mutta tuli aina tunne että päähän asti tuolia ei riittänyt. Joten nyt, niisk, pitää ruveta unelmoimaan jostain muusta tuolista:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten harmillista! Mutta noin niitten unelmien kanssa välillä vaan käy.
   Uskoisin että Kiltaan käy mainiosti tuo paksu ja laadukas nahka. En melkein malta odottaa lopputulosta:)

   Poista
 2. Tuolista tulee kyllä varmaan hieno. Toivottavasti näytät myös lopputuloksen. Mulla on myös kierrätyskeskuksesta ostettu Yrjö Kukkapuron Skaala-tuoli, jonka olen ajatellut verhoiluttaa uudestaan. Omassani on kangas, mutta näitä on myös olemassa nahkaisia, joten valitsisin nahkan. Eli siksi tahtoisin kuulla kokemuksia ja saada vaikka vinkkejä hyvistä paikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä ihana löytö sinulla on hallussasi! Tottakai esittelen lopputuloksen tuolin valmistuttua. Se on nyt työn alla Kuulto Design nimisessä verhoomossa. Ainakin tähän mennessä voin täysin sydämin suositella tätä paikkaa.

   Poista
 3. Kiitti, tuo on hyvä vinkki. Paikka onkin lähellä kotiani ja autottomana tuoli olis helppo viedä paikalle. Pitää vielä miettiä, että mikä olis hyvä väri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meillä on sama kohtalo. Autottomana valitsin lähimmän verhoomon ja onneksi sattui kohdalle noin upea paikka. Tanja on tehnyt todella paljon korjauksia juuri vanhoihin design tuoleihin, joten hänellä ainakin kokemusta on.

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?