torstai 21. marraskuuta 2013

o n e f i n e d a y

Tämä postaus on ollut todella kauan aikaa tekeillä ja sitä on pyydetty jo useampaan otteeseen teidän lukijoidenkin toimesta. Tässä siis kurkistus laukkukokoelmaani. Se on vuosien saatossa kasvanut ja taas välillä olen sitä supistanut ja myynyt laukkuja pois. Tämäkin osa vaatekaappiani siis hioutuu ajan kanssa. 

This post is long overdue. I have been asked so many times to do a post about my bag collection, and here it is! I have bought and sold some bags over time, but I think it is a natural process of redefining one's bag and overall fashion taste.
Bottega Venetan laukut ovat mielestäni kauniin ajattomia ja laadukkaita. Bottegalta minulla on tuollainen musta cross-body laukku ja pieni ruskea knot clutch. Tuon mustan laukun ostin Pariisin Bottega Venetan liikkeestä, sillä aikaa kun Jepsukka ihasteli liikkeen ulkopuolella istutuksia…Ruskean knot:in ostin nettikaupasta häitäni varten ja siitä lähtien se on toiminut iltalaukkuna mm. ooppera- ja  gaalailloissa. 

Here are my Bottega Veneta bags: a brown satin knot clutch and a black cross-body bag. 


Balenciagalta olen hankkinut monta laukkua, mutta parista värikkäämmästä olen luopunut matkan varrella kun niitä ei ole tullut käytettyä. Olen ollut näiden laukkujen laatun todella tyytyväinen ja ne menevät rentoudestaan huolimatta yllättävän kivasti monen aika konservatiivisen asun kanssa yhteen.

Here are my Balenciaga bags: papier, city and a panier.

Célinen laukkukokoelmaani kuuluu cabas, box bag ja trapeze. Olen ihan hurahtanut näihin laukkuihin. Ne ovat muotokieleltään, tyyliltään ja laadultaan juuri sitä mitä laukulta kaipaan. Ainakin tällä hetkellä ne tuntuvat yksinkertaisuudessaan ja neutraalissa värissään juuri sellaisilta laukuilta joita tulee käytettyä vielä pitkään. Mietin kauan aikaa luggagen ostoa, mutta lainattuani Jepsukan luggagea Pariisissa totesin sen olevan aivan liian painava jo ilman tavaroitakin. Siksi päädyin Trapeze:en, joka on todella kevyt ja ihan mieletön tilaihme. Saan sinne jopa 13 tuumaisen MacBook Airin mahtumaan muiden tavaroiden lisäksi. Olkahihnan ansiosta laukkua voi kantaa myös olalla, joka onkin todella kätevää, ellei ihan välttämätöntä pienen lapsen kanssa.

From Céline I have the cabas, the trapeze and the box. 
Fendiltä minulla on tällä hetkellä tuo laukkukokoelmani väripilkku, kaunis sini-mudanharmaa-luumu Silvana -laukku. Fendin Spy Bag:in myin jokin aika sitten pois ja se sai aivan ihastuttavan uuden omistajan. Jostain syystä moni miespuolinen läheinen oli kovin kiintynyt "vakoilijalaukkuun" ja he olivat surullisia kun luovuin siitä. Ilmeisesti salalokerot ja kulttistatus olivat tehneet vaikutuksen.

And from Fendi I have the Silvana bag.


Chanel on ollut aina lempimerkkejäni laukkujen suhteen, mutta viimeisestä hankinnasta on jo aikaa. Klassikot eivät koskaan kuole ja niin on tullut todettua monta kertaa tuon melkein kohta kymmenen vuotta (!) sitten ostetun ensimmäisen Chanel laukun suhteen. Nämä kaikki kolme laukkua on hankittu Della Margasta.

The longest crush on handbag brands for me has to be Chanel. I have bought my first Chanel almost ten years ago and it is still impeccable and in great use. 


Pienten merkkiclutchien lisäksi kaapista löytyy vielä yksi kirjailtu riikinkukkolaukku. Sen merkkiä en tiedä, mutta mielestäni se on superkauniisti kirjailtu eikä sen kaveriksi juuri koruja tarvitse laittaa.

In addition to a couple of brand name clutches, I also have a non-labelled peacock clutch.

Pradalta minulla on tuollainen musta rypytetty kultadetailinen laukku, joka alkaa kovasta käytöstä johtuen olla jo paikka paikoin hiukan räjähtänyt. Laukun nahka on erittäin pehmoista ja tuo cross-body ominaisuus tuon kokoisessa laukussa on ollut todella kätevä. Pradan nylonkassi toimii kauppa- ja jumppakassina. Se taittuu superpieneen tilaan ja on yleensä mukana isompien kassien pohjalla mahdollista kauppareissua varten. Pradan pikkulaukku on sekin osoittanut paikkansa laukkukokoelmassani ja se piristää muuten tavallisen asun karkkimaisella olemuksella. Vai tuoko tuo väri vain minulle mieleen kinuskin ja suklaan?

From Prada I have this black matelasse bag with gold details, a small cross-body bag and a nylon tote I use mainly for grocery shopping.


Yves Saint Laurent:lta minulla on tuo alkuperäinen klassikko eli Muse -laukku. Se on käynyt työmatkoilla mukanani niin Intiasta Kiinaan kuin Ruotsista Japaniin ja takaisin. Se on survottu turvatarkastuksissa hihnalle ja lentokoneessa penkin alle, eikä se ole mennyt miksikään. Vain pieni nirhaisu laukun takapuolella muistuttaa monessa seikkailussa mukana olemisesta. Tämä taitaa olla ainoita nahkalaukkujani joihin mahtuu kansio sisälle!

The Yves Saint Laurent Muse bag has been through a lot during my years of travelling for business.


Mulberryn laukuista minulla on jäljellä tuollainen pieni vihreä cross-body -laukku ja kaksi nylonkassia (kuvassa vain vihreä, mutta sama laukku löytyy myös mustana). Longchampiltä minulla löytyy tuo violetti nylonlaukku, joka on käytössä yleensä turistimatkoilla sellaisissa maissa, joissa ei nahkalaukkua halua pitää mukana. Woodnotesin kevyt olkalaukku on suosikkikesäkassejani ja sitä on paikkailtukin  yhden pienen nimeltämainitsemattoman koirulin naskaleiden jäljiltä.

Bags from Mulberry, Longchamp and Woodnotes.

Louis Vuittonin keepall on toiminut matkoilla cabinlaukkuna. Tuo omani on 45 senttinen ja mielestäni juuri sopivan kokoinen kameroille, shaalille, matkalukemiselle ja eväille. 

My travelling companion - the Louis Vuitton Keepall 45 is perfect as a cabin bag.

Tällä hetkellä ainoa Hermès -laukkuni on Evelyne koossa TPM. Tätä laukkua metsästin pitkään, mutta en turhaan, sillä se on ollut käytössä todella usein. Sinne voi sujauttaa avaimet, puhelimen ja lomakon ja se kulkee helposti mukana vaikka lapsi olisi esimerkiksi sylissä.

My only Hermès bag is the Evelyne TPM. She was long awaited and not in vain. I use this bag many times a week as it is just so easy to put keys, wallet and my iPhone in it and go. Also very handy as it is a cross-body when you small children.

Haavelistallani on muutama laukku, mutta kuten ehkä olette jo blogistani huomanneet, harvoin haaveilen etukäteen mistään "ääneen". Sanotaanko nyt näin, että seuraavaksi olen tarttumassa todennäköisimmin joko Hermèsin tai Chanelin ovenripaan. Tai sitten mallailen jossain putiikissa Pradan isoa clutchia…

Saisinkos ketään kanssabloggaajaa tarttumaan tähän postaukseen haasteena? Olisi kiva nähdä muiden laukuista kiinnostuneiden saaliita.

There are a couple of items on my wish list still. But as you may have noticed, I do not shout out my wishes much beforehand. Let's just say that you might see me entering through the doors at Hermès or Chanel or maybe trying on an oversized clutch from Prada…

38 kommenttia:

 1. Vau miten ihana kokoelma! :)
  Oma ongelmani on, että jämähdän helposti käyttämään tiettyjä laukkuja, vaikka kaapista löytyisi muitakin... Ja tosiaan, oma pikku kokoelmani kaipaisi taas hieman täydennystä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maija! :) Saankos sinut haastettua tekemään omaa vastaavaa postausta? Olisi ihana nähdä kaikki sinun upeudet. En melkein malta odottaa että näen mitä seuraavaksi hankit! :D

   Poista
 2. Box Bag <3 <3 <3 Mä en kestä miten joku laukku voi olla noin täydellinen! En ole oikeasti koskaan tykännyt mistään laukusta noin paljon mitä tosta Celinestä. Joka kerta kun se näkyy blogissasi niin mä sekoan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know! :) Tuo on vaan NIIN täydellinen. Phoebe Philo suunnitteli täydellisen laukun <3 En olisi sitä paremmin voinut itse edes alusta alkaen suunnitella. Ja kaiken lisäksi siihen mahtuu minijärkkäri sisälle. Perfection.

   Poista
 3. Upea kokoelma, mitä helmiä! Joo huokailen myös sen Spy Bagin perään, olisi ehkä pitänyt lunastaa se... Vaikka omassa käytössä se ei ehkä olisi ihan toiminut, mutta kyllä se kuuluu kokoelmaan.
  Jaa, uskaltaisiko sitä koota laukkuja yhteen postaukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I dare you! Olisi ihanaa saada sinun laukkusi yhteen postaukseen. Oi, otan jo popcornit valmiiksi kulhoon ja jään odottamaan…;)

   Poista
 4. Oi mikä kokoelma! :) Varsinkin tuo pronssin(?)värinen pieni Chanel on upea ilmestys! :)


  Maria / Petite Living

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! :) Tykkään tuosta reissue mallista ihan hurjasti. Sellainen hiukan suurempi samanlainen himottaisi…

   Poista
 5. Vau, vau ja vielä kerran vau... Upea kokoelma!:) T. Maaria

  VastaaPoista
 6. Upeuden lisäksi jotenkin hyvin harkittu ja toimiva kokoelma, varmasti löytyy aina just täydellinen laukku joka menoon ja asukokonaisuuten!
  Sitten vielä se yksi. ;)

  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos! Ja kyllä tässä on vielä muutaman H laukun aukko…;)

   Poista
 7. Siis vauuuu mikä kokoelma! Ihan mieletön!

  VastaaPoista
 8. Upea kokoelma! Tykkään erityisesti noista Bottega Venetan punoslaukusita, mutta ihan valtavasti riikinkukkolaukusta!! Komppaan Maijaa siinä, että jämähtää käyttämään tosiaan tiettyjä laukkuja (vaikka oma kokoelmani ei ole kovin suuri). Ah, olisi todellakin muutama haave meitsilläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riikinkukko on myös yksi suosikeistani! Se on jotenkin niin hienostuneen hellyttävä:D Oma kokoelmani on juurikin muovautunut sellaiseksi, että käytän noita kaikki laukkujani tosi monipuolisesti ja tasaisesti. Siis olen hyvin tyytyväinen valikoimaan.

   Poista
 9. Yhdyn kyllä kaikki edellisiin kommentoijiin, kerrassaan upea kokoelma! :)

  VastaaPoista
 10. Hieno kokoelma tosiaan ja paljon hyvin valittuja klassikoita, jotka kestävät aikaa, vaikka trendit muuttuisivat! Etenkin nuo Celinen klassikot ovat upeita, samoin tietysti Chanelit. Itselläni olisi suurimpana haasteena osata käyttää muitakin värejä, kuin mustaa. Trapeze harmaana tai beigena houkuttaisi mustan Luggagen kaveriksi, mutta mokkaosien likaantuminen mietityttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen nyt oppinut (kantapään kautta) että voin ostaa mustia ja ruskeita laukkuja, muita ei vaan tule käytettyä! Poikkeus sääntöön on tuo Silvana jota on yllättävän helppo yhdistää aika moneenkin väriin. Mutta ehkä jossain vaiheessa kirkkaan punainen laukku voisi olla sellainen kiva väripilkku tuossa mustien keskellä…:)

   Poista
 11. Upeita laukkuja! Miten jaksat aina vaihtaa niitä? Onko sinulla lompakot sun muut jossain pikkupussissa, josta ne on helpompi siirtää seuraavaan laukkuun? Minä itse tuppaan aina käyttämään samaa laukkua, koska en jaksa vaihtaa kassia. Sitten päivien käytön jälkeen laukun sisältö onkin täynnä vaikka mitä: nenäliinoja, papereita, banaaninkuoria jne.
  Miten ja missä muuten säilöt laukkusi?

  Mimi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimi! Säilytän laukkuja hyllyillä vaatehuoneessa ja naulakossa (tai kaapissa) eteisessä. Minulla on sellainen avolaatikko eteisen vaatetilassa johon otan laukusta aina päivän päätteeksi nenäliinat, aurinkolasit, lompakon, puhelimen ja avaimet. Sieltä sitten laitan ne taas seuraavana päivänä valitsemaani laukkuun! Tuo on minulle ainut tapa, jolla laukkuja tulee vaihdeltua.

   Poista
 12. Oi nämä kollaasit ovat ihania! On kiva päästä kurkistamaan muiden laukkuaarrekaappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! Minusta samanlaisia postauksia on niin kiva katsella:)

   Poista
 13. Ihana kokoelma. Tosi "kayttokelpoisia" kaikki kun ovat aika neutraaleja. Lempparini ovat ehka Celinen Trapeze ja Balenciagan kesakassi. Minulla on se ongelma etten osaa luopua aarteistani, joten kokoelma vaan kasvaa ja kasva - osa on joutunut jo ullakolle. Kaytossa olevat ovat vaatekaapissani.. Tosin niitakaan en vaihtele laheskaan tarpeeksi usein. Ehka teen niista postauksen joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen todennut ettei minun tule käytettyä kovin kirkkaan värisiä laukkuja, joten siksi tuo kokoelma on niin neutraali. Olen aika pragmaattinen mitä tulee laukkuihin eli en muodosta niihin mitään tunnesidettä ja niistä on helppo luopua jos käyttöä ei enään ole.
   Olisi ihan mahtavaa saada sinulta samanlainen postaus!!

   Poista
 14. This is an amazing collection! Enjoy and wear in good health :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Katherine! :) And thank you for visiting my blog!

   Poista
 15. Todella kaunis kokoelma, jotenkin tosiaan sellainen yksi suuri kokonaisuus, jossa ei tyylillisesti pompita ihan ääripäihin. Oikein ihana postaus, näin laukkuaddiktin näkökulmasta..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipsa! :) Näitä on todella kiva lueskella. Saisinkohan sinut haastettua laukkupostaukseen..?

   Poista
 16. Upeita laukkuja! Célinet on kyllä todellisia kaunottaria, muotokieleltään niin yksinkertaisia ja puhtaita! Ja miten lyhyessä ajassa niistä on tullut laukkuja, joita kaikki laukkufriikit himoitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! Célinet tuntuvat todella tulleen rytinällä laukkumarkkinoille. Tosin en yhtään ihmettele kun ne puhuttelevat ajattomuudellaan niin monenlaisia tyylejä.

   Poista
 17. Hieno kokoelma! Celinen Cabas on noista suosikkini ja tietysti Keepall, jonka itsekin omistan :) Mainitsit myyneesi laukkujasi. Onko sinulla vinkkiä, miten merkkilaukkuja kannattaa myydä. Tuskin huutonet on paras paikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Olen myynyt laukkuja enimmäkseen blogin kautta mutta myös huutonetin kautta. Minulle on ainakin ollut tosi kivoja ostajia:)

   Poista
 18. Pakko kehaista, että sä olet niitä harvoja keistä paistaa aito laukkurakkaus! Pelkästään se, että kokoelmista löytyy mm. Bottega Venetaa, vakuuttaa tästä ;) En halua arvostella ketään, mutta aivan turhan usein tuntuu, että pelkät it-laukut löytyy bloggaajien käsivarsilta. Mitä mieltä oot Lancelista? Näitä ei näy juuri koskaan Helsingin kaduilla, mutta taas jossain Pariisissa kyseinen merkki on sekä ihanan arvokas ja historiallinen että näkyvä. Myymälät ovat todella kauniita. Muhun merkki iskee (varsinkin karkkikuvioiset pikku-pussukat <3) mutta ei näköjään muihin...harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!:) Bottegalta haluaisin vielä sellaisen ison hobon. Lancelia en niin hyvin tunne. Äidilläni on joskus muistaakseni ollut Lancelin laukku. Itse ihmettelen miksei esim. Goyardia näe Suomen katukuvassa juuri ollenkaan. Nämä laukkupohdinnat ovat kyllä lempipuuhaani;)

   Poista
 19. Vau, aivan upea kokoelma, ja erilainen!! :) Suosikkini näistä on ehdottomasti tuo Balenciagan "punottu" laukku, en ole tuollaista ennen nähnytkään!! :) Itse olen saanut aikamoisen pakkomielteen Célinen Mini Luggagesta, sellainen on saatava!!! :D Tosin tuo painavuus itseänikin hieman mietityttää, toisinaan kun esim. Mulberryn Bayswaterkin tuntuu jo hirmu painavalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! :) Minulla on ollut myös Bayswater ja tuo Luggage on tyhjilläänkin huomattavasti Baysiä painavampi…:/ Mutta kunhan pääset livenä mallaamaan niin saat paremman kuvan siitä sopiiko laukku sinulle.

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?