maanantai 12. elokuuta 2013

j u r m o

Tässä vielä kuvia lomapurjehduksemme toisesta vaiheesta. Nämä kuvat on otettu Jurmosta. Jurmon saari on kyllä karu, mutta niin kaunis. Jurmon saarella on todella mielenkiintoinen historia johon pääsee saaren museonäyttelyssä tutustumaan. Arvaatko miksi saaressa ei ole puita? Tai tiesitkö, että se on toiminut Lentotukikohtana?

Saaren puut poltettiin Kustaa Vaasan käskystä. Tämä oli kostotoimenpide saarelaisille, sillä he häiritsivät kauppalaivaliikennettä merirosvoilullaan. Jurmo on toiminut Venäjän laivaston lentotukikohtana aikoinaan. Pikku-B matkustaa ihan omalla tyylillään.


Jurmon pieni kirkko on todella sympaattinen. Sisälle voi mennä rauhoittumaan tai ihastelemaan kauniita kattomaalauksia.

Näimme kotimatkalla erittäin tyylikkään puuveneen. Siitä oli pakko saada kuva arkistoihin. Olemme ihailleet tuota kaunotarta miehen kanssa moneen kertaan.


Onko muita Jurmossa vierailleita? Onko joku must juttu mitä siellä ollessaan ainakin pitää tehdä?

4 kommenttia:

 1. Olin onnekas ja pääsin itsekin käymään Jurmossa kavereiden veneellä tänä kesänä. Karua ja kaunista! Kaffela oli kyllä aivan mainio. Löysinkin just viime viikolla yhdestä laukun taskusta mustavalkoisen kiven minkä nappasin mukaani kun oltiin aewan mielettömän kaunista auringonlaskua katselemassa.

  Kiitos sulle kivasta blogista - sulla on upea tyyli. take care.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Cloetta ihanasta kommentistasi! :) Jurmo on kyllä hurmaava. Mekin löysimme jokainen "oman" pikkukiven ja jätimme ne tietylle kalliolle ryhmään. Jännä nähdä seuraavalla kerralla ovatko ne siellä vielä jäljellä.

   Poista
 2. Onko teillä kenties Skip Hopin leikkimatto, tutun näköinen tuo pikku B:n lelu :) Jurmo on kyllä ihana paikka, oltiin siellä pari kesää sitten ja kanerva kukki niin että koko saari oli ihan violetti ja ilmassa leijaili ihana hunajan tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meillä on se Skip Hopin supersöpö "metsäneläin" -leikkimatto! Matto ei oikein enää kelpaa pojalle kun ei malta olla selällään eikä paikoillaan, mutta nuo rakkaat lelut on ripustettu vaunuihin ja turvakaukaloon.
   Tuo on muuten ihan totta että Jurmossa on sellainen oma makea tuoksunsa. Ihana paikka!

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?