tiistai 9. heinäkuuta 2013

s m o o t h

Jos avocadopasta sai Hannan onnenkyyneliin, niin tämä maidoton pestopasta saa kyllä jokaisen maitoallergisen vähintäänkin myhäilemään onnesta. 

Tarvikkeiden määrät riippuvat siitä kuinka suuren peston haluaa tehdä. Tämän peston kanssa saa ja pitääkin olla vähän suurpiirteinen. 


samettinen pestopasta (maidoton)

rucolaa
basilikaa
oliiviöljyä
kuorellisia manteleita
valkosipulia
suolaa
tuorepastaa

Aloita paahtamalla mantelit uunissa 200 asteessa 9 minuuttia. Anna manteleiden* jäähtyä hiukan. 

Laita mantelit tehosekoittimeen ja aja pieneksi. Revi joukkoon tuore basilika. Lisää oliiviöljyä ja rucolaa vuorotellen ja aja tehosekoittimessa kunnes seos on pestomainen. Laita viimeisenä joukkoon valkosipulinkynsi tai vaikka kaksi.


Keitä tuorepasta valmiiksi. Kaada pesto pastan päälle ja mausta annos sormisuolalla. Sekoita ja nauti!


*Paahdetut mantelit ovat ihan mahtavia snäcksinä. Varo ettei ne katoa parempiin suihin viilentymisen aikana.

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, kiitos vinkistä!! <3 Olen tehnyt melkein samanlaista pestoa joskus pienin variaatioin, pitääkin kokeilla!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Tämä on tosi herkullista. Hyvä kun kerkesin ottaa kuvat kun popsin jo pastan menemään:D

      Poista
  2. Pesto kruunaa pastan. Tätäkin ohjetta aion kokeilla. Olet kyllä mahtava kokkaaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kiva jos resepteistä löytyy kokattavaa:)

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?