lauantai 13. heinäkuuta 2013

l a m a r i n i è r e

Eilen illalla katsoin vihdoin Coco avant Chanel- elokuvan. Kaikkien ihanien asujen joukosta mieleen jäi erityisesti täydellinen raitapaita joka elokuvassa näkyi.


Sen täydellisen paidan metsästämiseen sain kullanarvoisen vinkin ystävältäni. Hän suosii ranskalaisen St. James -merkin raitapaitoja ja -neuleita.

(kuva: blushingambition.blogspot.com)

(kuva: fringeuese.com)


Onko teillä vinkata sitä täydellistä raitapaitamerkkiä?

Kaivoin arkistosta vielä modernisti yhdisteltyjä raitapaita-asuja. Nämä kuvat löytyivät kaikki Sartorialistin sivuilta. (kuvat: thesartorialist)

Aika hauska ero muuten Sartorialistin alkuaikojen kuviin (alin kuva) ja nykyisiin katumuotikuviin! Tuon alimman kuvan olisi voinut periaatteessa kuka tahansa napata. Nykyiset kuvat ovat ainakin omasta mielestä jo hyvinkin taiteellisia ja harkittuja. 

8 kommenttia:

 1. Kirjoittelinkin joskus vanhan blogini puolella, että oma ehdoton raitapaitasuosikkini on Armor Lux. Plussaa myös, että tyylikkäät raitikset tulevat myös lasten koossa ja Reilun kaupan puuvillasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Olen ihan hulluna raitoihin lastenvaatteissa, joten pitää ehdottomasti kurkata sekin puoli heidän valikoimistaan. Ja Reilun kaupan puuvillasta plussaa.

   Poista
 2. Muistelen, että nähtyäni tuon elokuvan googlettelin aikani, löytyisikö tietoa tuon raitapaidan valmistajasta. Tämän kaupan sivuilla (http://www.moimoimoi.co.uk/acatalog/Adult.html) kerrottiin, että kyseessä olisi Saint Jamesin Minquiers-mallinen paita. No, totta kai tilasin sitten sellaisen, mutta minusta se ei kyllä ole sama kuin tuo Audrey Tautoun päällä oleva. Tuossa näyttäisi olevan avarampi pääntie kuin siinä tilaamassani, joka on kyllä muuten ihan mainio paita. Kapteenska myy Saint Jamesia, joten siellä kannattaa käydä kokeilemassa. Yksi toinen raitapaitoja valmistava ranskalaismerkki on Armor Lux. Niitä myydään ainakin Beamhillissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Neska! Itse yritin myös googletella, mutta en tuota tietoa löytänyt. Täytyy käydä Kapteenskassa kokeilemassa!:)

   Poista
 3. Minun mielestäni Saint Jamesin raitapaidat ovat erittäin kestäviä ja laafukkaita. Poikaystävälläni on parikin niitä. Minun mielestäni taas hihojrn leikkaus ei ole sitä, mitä paidaltani vaadin. Paitojen hihat ovat makuuni aivan liian leveät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Täytyy käydä sovittamassa tuota Saint Jamesiä niin tietää paremmin olisiko paidan malli sitä mitä etsin. Itse taas tykkään, että hihojen on oltava löysät:)

   Poista
 4. Hinta-laatusuhteelta liputan minäkin Armor Luxin nimeen. Lasten raitateepparit on myös ko. merkillä tosi söpöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin juuri nettikaupoista noita Armor Luxin paitoja ja tuli jo himo tilata sekä itselle, että pienelle jotain:D

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?