keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

l i m p p u


Monican Mallaslimppu

1 litra piimää (maitoallergiset voivat käyttää kauramaitoa!)
4 dl Tuoppi -mallasta
3 dl siirappia
n. 8 dl vehnäjauhoja
5 dl ruisjauhoja
1 1/2 pakettia hiivaa
4 tl suolaa


Sulata hiiva ja suola siirapin joukkoon monitoimikoneessa.

Lisää joukkoon kädenlämpöinen piimä (tai kauramaito). Lisää joukkoon maltaat ja ruisjauhot, sekä vehnäjauhot vähitellen. Seos saa jäädä melko löysäksi, joten tarkkaile vehnäjauhon määrää. Anna taikinan nousta vähintään 30 minuuttia. Jos haluat leipiin hapanleivän makua, voit nostattaa taikinaa  kulhossa peiteltynä myös yön yli jääkaapissa. 


Vuoraa leipävuoat leivinpaperilla ja kaada seos vuokiin. Paista 170 asteessa kaksi tuntia (ei kiertoilma).

Valmis leipä on hyvää tuoreena, mutta soveltuu erinomaisesti pakastettavaksi. Pakastettu leipä kannattaa sulattaa uunissa 100 astetta noin 10-15 min.

2 kommenttia:

  1. Jos tuo on sitä samaa herkkua, jota sain maistettavaksi, niin suosittelen kaikille! Ja kiitos vielä maistiaisesta!

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?