lauantai 6. heinäkuuta 2013

k u k k i s



Kukkakaalikeitto (maidoton)

puolikas juuriselleri
iso sipuli
purjo
2 kokonaista kukkakaalia
1,4 l kanalientä
oliiviöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
cayannepippuria
2,5 dl kaurakermaa

tarjoiluun: pekonia, tryffeliöljyä, muskottipähkinää

Tee liemi valmiiksi. Pilko sipulit ja selleri pieniksi ja "sulata" ne oliiviöljyssä.


Ota pois lämmöltä ja puuteroi vehnäjauhoilla. Lisää liemi ja anna kiehua hetken. Paloittele kukkakaali ja lisää palat keittoon. Keitä kunnes ne ovat pehmenneet.

Nosta kattila pois liedeltä ja tasoita sauvasekoittimella kunnes keitto on sileä. Lisää kerma ja mausta mustapippurilla, cayannepippurilla ja suolalla.

Laita keitto takaisin liedelle ja anna hautua noin 10 min. Ota pois liedeltä ja anna keiton seistä hetki ennen syömistä. Paista sillä aikaa pekoni rapeaksi. Koristele annos pilkotulla pekonilla, tryffeliöljyllä ja muutamalla raapaisulla muskottipähkinää.


4 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää! En olekaan tutustunut tuohon kaurakermaan, onko saman makuista tavallisen kerman kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä on todella maukasta:) Olen käyttänyt kaurakermaa vain keitoissa, mutta mielestäni ajaa ihan saman asian kuin normaalikerma tuontyyppisessä ruoanlaitossa.

      Poista
  2. Herkulista varmasti. Kiitos ohjeesta. Kokeilen tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tosi hyvää! Ja ole hyvä:)

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?