perjantai 5. heinäkuuta 2013

k a a l i t

Olen miettinyt pitkään pitäisikö minun kirjoitella enemmän lifestyle -tyyppisiä juttuja tänne blogiin. Olen tosi innokas ruoanlaittaja ja olisi mukavaa jakaa tämäkin puoli teidän lukijoiden kanssa. Miltäs tällainen kuulostaa? Mitkäs muut lifestyle alueet teitä kiinnostaisi? Minulla oli sisustus- ja vauvajutut sekä harrastukseni mielessä.

Ruokajutut on siitäkin syystä nyt elämässäni enemmän esillä, kun joudun olemaan maidottomalla dieetillä pikkumiehen allergioiden vuoksi, niin on kiva löytää maistuvia maidottomia reseptejä, joista voisi olla hyötyä muille saman asian kanssa eläville. Tällaiselle kulinaristi-juustohiirelle tämä uusi dieetti on ollut haaste. Mutta olen onneksi löytänyt mm. täydellinen reseptin juustottomaan pizzaan.

Leipominen on ruoanlaitossa suurimpia intohimojani ja kerroinkin miehelle tässä taannoin, että haluan sitten mahdolliseen tulevaan kotiimme vaatehuoneen lisäksi nostatushuoneen taikinakulhoille;) 

Nyt makoisten varhaiskaalien aikaan kannattaa tehdä grillattujen makkaroiden kaveriksi vaikka Safkaa -kirjan mainiota varhaiskaalisalaattia. Vaikka kaalin saattaakin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta mieltää syysruoaksi, niin toinen erinomainen tapa hyödyntää kauden kaalisato on valmistaa tämä elegantti kaalipata.


Kaalipata

2-3 kg valkokaalia
5 porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1kg vasikan paistia
1 dl siirappia
2 rkl meiramia
mustapippuria

Suikaloi ensin kaali ja laita se kiehuvaan veteen ison kattilan pohjalle. 

Kuori ja leikkaa sipuli ja porkkanat ja lisää ne kaalin joukkoon. Lisää pataan vielä siirappi ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Poista vasikan paistista kalvot ja kuutioi se sopivan kokoisiksi palasiksi. Ruskista palat pannulla oliiviöljyssä ja mausta mustapippurilla ja meiramilla. 




Kaada liha-mausteseos kaalipataan ja hauduta vielä 10 minuuttia. 

Kaalipadan voi tarjota vaikka täysjyväriisin tai tuoreen leivän kanssa. Tästä padasta saa myös helppoja lounasannoksia pakkaseen.

18 kommenttia:

  1. Minusta ainakin olisi kiva lukea myös muista aiheista. Kiitoksia muuten kaalipatareseptistä. Olen kaalin ystävä ja tämä resepti menee kokeiluun. Pitää kehua, että sun kuvat täällä blogissa on parantuneet melkoisesti. Minkälaisella kameralla ja objetiivilla olet ne ottanut? No tarviihan hyviin kuviin tietenkin muutakin kuin hyvä kaluston, eli myös sommittelu yms. on parantunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja! Olen nyt ihan tarkoituksella panostanut kuviin, sillä ne on mielestäni niin hurjan tärkeitä blogin kannalta. Uusimmat kuvat on otettu melkein poikkeuksetta Olympuksen E-PL5 minijärkkärillä. Sain sen (erittäin myöhäisenä;) valmistujaislahjana perheeltäni. Kiinnostaisiko postaus tästä aiheesta? Voisin tarkemmin kertoa millä kameralla kuvaan ja antaa kuvausvinkkejä!
      Kaalipata on ollut hitti jopa mieheni siskolle, joka ei aiemmin ole tykännyt kaalipadasta. Vasikan paistin voi muuten korvata naudan paistilla, jos vasikkaa ei ole saatavilla.

      Poista
  2. Kyllä minua kiinnostaa kamera-aiheetkin. Minulla itsellä on tosin Canonin järkkäri ja olen etsiskelemässä siihen hyvää zoomia ja siksi kyselin asiaa. Hyvä kiinteä objektiivi minulla kyllä on, mutta kiinteällä on omat rajoitteensa. Tuo on kyllä totta, että hyvät kuvat ovat merkittävä osa blogia. Toisissa blogeissa riittää vain se, että kuvat ovat laadukkaita. Sartorialist on siitä oiva esimerkki. Olen huomannut, että en erityisesti jaksa katsella vaikka Face Hunterin kuvia, vaikka ne ovat aika vastaavia kuin Sartorialistin, koska kuvat vaan ei minusta ole kovin erikoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva juttu! Voisin tosiaan tehdä ihan oman postauksen tuosta uudesta kamerasta. Minua kiinnostaisi myös Canonin kamerat (järkkärit), sillä ajattelin korvata nykyisen Nikonin järkkärin Canonin uudemmalla mallilla. Scott Schuman on kyllä niin lahjakas kuvaaja. Ihan omaa luokkaansa.

      Poista
  3. Ruokajutut on kiinnostavia, koska itse olen niin huono kokki että kiva saada reseptejä muualta, ettei aina tule tehtyä niitä samoja ;) Adele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Näitä siis lisää kehiin. Niin siinä kyllä käy väillä itsellekin että tuudittautuu samoihin hyväksi havaittuihin resepteihin vähän liiankin usein:)

      Poista
  4. Tällaista lisää, muotia tietysti unohtamatta:) Olen myös innokas ruoanlaittaja ja olen kiinnostunut aina uusista resepteistä. Mun keittiössä pitää olla kaksi uunia, koska tykkään tehdä silloin tällöin esim.roastbeefiä ja sen paistuminen nyt vaan kestää niin kauan(yleensä max.90 asteessa), että uuniin ei voi sitten mitään enää laittaa. Toisen uunin on hyvä olla ns.kombi-uuni, missä on kaksi uunia yhdessä esim.steamer ja kiertoilmauuni. Toinen ehdoton keittiön highlight on thermomix. Se on mahtava esim.taikinan tekoon. Se mittaa aineet, tekee taikinan ja nostattaa sen! Hinta on suolainen, mutta se on ihan profitason tuote, monet huippukokitkin käyttävät sitä. Suunniteltu se on alunperin kai saksalaiselle hausfraulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät! :) Ja muotia en unohta, sen lupaan:D
      Oi, kaksi uunia olisi ihan unelma. Toinen voisi olla juurikin sellainen höyryuuni ja toinen tavallinen.
      Piti ihan googlettaa tuo Thermomix, en ole ennen kuullutkaan! Minulla on Boschin yleiskone jolla teen kaikki taikinat. En jaksa millään käsin vaivata litran taikinaa. Sen saa kone hoitaa:)

      Poista
  5. Kaikenlaiset jutut kiinnostaa, ruoka, sisustus ja muoti tietysti erityisesti. Kauniit kuvat tässäkin postauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, täytyy ryhtyä siis tuumasta toimeen! :)

      Poista
  6. Vauvajutut kiinnostaa ja hyvät ruokaohjeet myös. Miksei sisustuskin. :)

    VastaaPoista
  7. Mä tykkään lukea kaikkia sun juttuja. :) Erityismaininta superupeille päivän asuille viime aikoina! Näytät kyllä todella hyvältä, kuten joku tuolla aiemmin totesi, äitiys todella sopii sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos! :) Näitä kommentteja on niin ihana lukea, tulee niin hyvä mieli kun alku pikkuisen kanssa oli vähän hankala, niin kaiken koliikin ja allergioiden jälkeen tämä äiti vielä kukoistaa;)

      Poista
  8. ihanaa, että olet jälleen aktivoitunut postailuissa. blogiasi on kiva lukea ja kaikki aiheet kiinnostavat tasapuolisesti. on todella kiva saada uusia kokonaan maidottomia reseptejä, sillä kärsin myös maitoallergiata. -edla-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos edla! :) Tuntuu, että vuorokaudessa on näin kesäisin extratunteja, joten postauksille on enemmän aikaa!
      Tänään tein maitoallergikon pestoa, joten siitäkin on luvassa resepti piakkoin!

      Poista
  9. Minäkin ensimmäistä kertaa innostuin kommentoimaan, vaikka pitkään olen jo blogiasi seurannut. Syy siihen on, että toivon todella, että kirjoittelisit myös sisustus- ja vauva-aiheisia postauksia! Mukavaa kesän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit! Pahoitteluni että vastaamisessa on kestänyt. Ja kiva kun kerroit mitä postauksia toivoisit.
      Mukavaa kesänjatkoa sinullekin:)

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?