sunnuntai 5. toukokuuta 2013

t u o l i s t a a s i a a

Meillä on edessä syöttötuolin hankinta. Tällä hetkellä vahvimmat suosikit on Stokken Tripp Trapp ja Artekin 616 klassikkosyöttötuoli. Kuulisin teiltä lukijoilta mielellään kokemuksia. Onko tuo Tripp Trapp ihan ylivoimainen vai olisko vielä jokin muu vaihtoehto jota ei ole tullut minulla mieleen? Tärkeimpiä kriteereitä turvallisuuden ja toimivuuden lisäksi on kaunis ulkonäkö, ajattomuus ja pitkäikäisyys.

Tuoli tulee keittiöön Hayn Loop -pöydän ja valkoisten (ikivanhojen) klaffituolien kaveriksi. 

39 kommenttia:

 1. Artek on ihana, mutta se on todella liukas ja siinä on muutenkin vauvan vaikea istua tukevasti. Meidän muksut ovat valuneet puolelta toiselle - istuin on juuri istumaan oppineelle todella iso. Taaperoikäinen alkaa sitten jo nousta sieltä ylös ja siinä tulee taas turvallisuustekijät eteen.

  Tripp Trapp on ylivoimainen mitä tulee ulkonäköön ja turvallisuuteen. Sitä on käytännössä mahdotonta saada keikkaamaan ja siihen saa lisävarusteita kaikkiin tarpeisiin vasta syöttötuolissa istumaan opettelevalle siihen kiipeilevään taaperoon asti. Tällä hetkellä meillä on musta Tripp Trapp ja siihen musta Play Tray sekä turvavaljaat enkä kyllä vaihtais...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RouvaS! Ajattelinkin että Artekin tuolin istuin on isonoloinen, mutta se hivelee silmää:) Itse olen onnistunut pienenä raivarissa kaatamaan itseni ja syöttötuolin ja siitä on muistona päässä nallepinnin muotoinen kolo:D, joten tuo turvallisuus on kyllä ehdoton prioriteetti. Juuri playtrayn ja muiden lisävarusteiden vuoksi olen kyllä pitänyt Tripp Trappia ykkösvaihtoehtona.

   Poista
 2. Tuo Artekin klassikko on tyylikäs, mutta 8- ja 11-vuotiaiden poikien äitinä olen edelleenkin tyytyväinen pojille hankkimiini Tripp Trappeihin, koska ne ovat muuntuneet veijareiden kasvaessa. Itsekin joskus istuskelen niillä ja käytän ylähyllyillä kiipeillessä. Ja melko hyvin ne istuvat meidän ruokatilan Aaltojen sekaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amita! Yksi ääni lisää Tripp Trappille. Meillä on keittiössä erillinen jakkara, joten tuo voisi korvata muuten turhan tilaavievän jakkaran! Mainiota:)

   Poista
 3. Tuttavallani on ollut käytössä Rinki-syöttötuoli. Se on ainakin monikäyttöinen ja kivan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mikko! Googlettelin rinkiä ja se on kyllä tosi söpö:)

   Poista
 4. Meillä kuten monella muulla on TT ja täytyy sanoa, että on toiminut loistavasti kolmen lapsen kanssa. Omat lapset ovat olleet aikamoisia kiipeilijöitä eli TT:n valjaat ovat olleet ahkerassa käytössä. Myös tuolin saa todella lähelle pöytää.

  Artekin mallia olen kokeillut muutamassa paikassa ja vaikka on kaunis niin en tykännyt, kun lapsi pääsee sieltä helposti itse seisomaan ja toiseksi sitä tuolia ei saa tarpeeksi lähelle pöytää. Lapsen ja pöydän väliin jää tilaa ja sinne putoaa sitten KAIKKI ruoat. Erityisesti hankalaa, kun lapsi alkaa itse syödä ja käsi-suu koordinaatio ei ole aina paras.

  Muista en osaa sanoa mitään, mutta Brio Sit on ihan kivannäköinen.

  Oma ääneni menee siis TT:lle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Betty! Voin vaan kuvitella että meidän koira voisi olla too-soi tyytväinen Artekiin ja lattialle putoileviin herkkuihin;) Googletin tuo Brion Sit tuolin ja se näytti myös tosi kivalta!

   Poista
 5. Ääni menee Tripp Trappille, siitä olen vähemmän huonoa kuullut. Omasta TrippTrappista ei tullut muuta negatiivista mieleen kuin se, että aika monta kertaa tuli lyötyä varpaat noihin aina tiellä oleviin jalkoihin.
  Ihanaa on, kun siitä saa nykyään vaikka mitä värejä!
  Meillä oli ne pehmusteet jonkin aikaa, mutta ne likaantuivat heti (olisi saanut taukoamatta pestä), eikä niitä oikeastaan tarvittukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gloria! Olen sen verran kömelö että osuisin ihan varmasti kaikkiin ulokkeisiin. Olen onnistunut kolaroimaan jopa Babybjörnin sitterin kanssa aika pahasti...Muistaakseni niitä pehmusteita saa myös vahakankaisina, joten niistä voisi vaan pyyhkiä sotkut pois. Tuo tripp trapp kyllä on nyt hyvin vahva ykkönen ja tosiaan pitää vaan miettiä mikä väri miellyttäisi silmää:)

   Poista
 6. Meilläkin on ollut (ja on edelleen keittiön jakkarana, nyt pitäisi jo luopua!) TT, ja se on ollut hyvä hankinta. Tosin alkuun joutui vähän tukemaan istumaan opettelevaa pienokaista tyynyjen avulla ryhdikkäämpään asentoon, mutta olisiko mallia tai pehmusteita jotenkin nyttemmin muutettu? Pitkäikäinen ja kivan näköinen joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hekku! Mietin juuri, että kaikilla kavereillani joilla on lapsia on juurikin tripp trapp. En yhtään ihmettele sen suosiota kun niin paljon hyvää olen siitä kuullut.

   Poista
 7. Kyllä minunkin ääni menee TT:lle. Se kestää aikaa niin hyvin. Toimii pienellä ja meillä 3,5 v istuu siinä edelleen, kun ei vielä ihan tavalliselta tuolilta yllä hyvin. TT:n tyylisiä tuoleja on paljon markkinoilla jos haluaa jotain ei niin yleistä, mutta idea on kaikissa sama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija, minua ei periaatteessa haittaa että tuoli on niin monilla! Se kertoo vain siitä että se toimii:)

   Poista
 8. En itse ole tripp trappin estetiikan ylin ystävä, joten meille tuli brio sit josta tykkään enemmän. Se on toiminut oikein hyvin, lisävarusteena oleva tarjotin on tosi näppärä (kylläkin karkean pintansa vuoksi vähän hankala pitää puhtaana).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä googlettelin jo tuota brioa ja se näytti tosi kivalta:) Jonkun lastentarvikekaupan mukaan se oli voittanut palkinnonkin. Täytyy vähän tutkia lisää noiden kahden eroja ja miettiä asiaa.

   Poista
 9. minusta ihanin olisi Brio Grow, sitä ei enää valmisteta ja saattaa olla että jostain vielä sellaisen löytäisi.
  meillä on tripp trapp ja kaksi erilaista kopiota (ttn hinta noin 200e, toisen tuoli 49e ja toisen 69e), ja kaikki ihan yhtä hyviä, vain ulkonäköeroa. vanhimmat tuolit on nyt 7v ja samassa kunnossa maalit, kaikista pääsee lapset kiipeämään pois, kaikki saa keikkaamaan jos pöydästä potkii vauhtia ja esikoisen täyttäessä elokuussa 7v, hänen tuolinsa menee koulupöydän tuoliksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kippuralla! Näyttipä kivalta tuo Brion Grow. Harmi ettei sitä enään tehdä. Tiedä sitten oliko siinä jotain vikaa jonka vuoksi ei enää valmisteta? Tripp Trapp on kyllä aika suolaisen hintainen. Vielä kun siihen pitäisi hankkia kaikki lisävarusteet... Olen ymmärtänyt että sen Playtrayn avulla niitä triptrappeja ei saisi niin helposti keikattua. Ja on niihin vielä ne jalkojen takaosiin olevat keikkaussuojat olemassa:)

   Poista
 10. Meillä on tytöillä mustat TT:t. Kummallekin ostettu omat heti kun ovat istuneet, nyt toimivat koulu/piirustuspöydän tuoleina:) Joku varmaan ajattelee että aika kova tuoli ja hankalasti liikuteltava tuohon tarkoitukseen pienille tytöille mutta sen muotoilu on sellainen että kun kerran asettaa oikealle paikalle niin ei tarvitse liikutella. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Muuttolintu! Juuri tuon pitkäikäisyyden vuoksi olen kallistumassa tripp trappeihin. Olisi mahtavaa että tuolit eivät ole roskalavakamaa heti syöttötuoliajan jälkeen:)

   Poista
 11. Meillä on käytössä myös TT ja olen ollut tyytyväinen. Poika täyttää pian kolme ja tuoli on pitkään ollut käytössä ilman kaaria ja pääsee näppärästi siihen itse kiipeämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! TT on nyt kyllä aika ylivoimaisena ykkösenä mun listalla:) Niin paljon hyvää olen siitä kuullut:)

   Poista
 12. Trip trap ääni täältäkin, ja eniten juuri sen takia että kaaren saa irti ja lapsi pääsee isompana itse kiipeämämään ja poistumaan tuolilta. Kiinteät istuintuet houkuttelevat pikkukiipeilijät hurjiin kiipeily ja laskeutumispuuhiin....siis taaperoikäisinä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna M! Huh, itse olen onnistunut keikkaamaan sellaisen 80 -luvun perussyöttötuolin ja lentänyt päälleni lattialle, joten jos pikkuinen on saanut minun tempperamentin, niin tuolin tarvii olla extraturvallinen:D

   Poista
 13. Meidän 2-v neidillä on valkoinen TT. Tuoliin ja sen käytettävyyteen olen todella tyytyväinen ja meillä on sellaiset vahapintaiset pehmusteet istuinosassa, jotka on aika helppo pyyhkiä puhtaaksi ja tarvittaessa pestä. Tosin joka väliin sitä ruokaa menee varsinkin nyt kun itse syödään, mutta ei taida minkään tuolin puhtaana pitäminen olla sen helpompaa ;)

  Yksi miinus tälle mun tuolille on maalipinnan laatu. Mä pyyhin "jalkalevyn" jokaisen ruokailun jälkeen, koska ruokailun aikana sinne kaatuu juomaa ja muuta. Meillä maalipinta lähti melkein heti "minä ite" - vaiheen jälkeen lohkeilemaan, vaikka se ei todellakaan ui vedessä ja maidossa ja kaikki pyyhitään pian pois. Se on tietty maalipinnan ongelma, mutta ehkä vähän laadussakin vikaa. Tytön samanikäisellä serkulla on erivärinen TT, jossa maalipinnassa sama ongelma.

  Siitä huolimatta ostaisin uudestaan tuolin, joka on kaunis, mutta toki ihan törkeän ylihinnoiteltu kaikkine lisävarusteineen :) Ihan niitä kaikkia ei kyllä oikeasti tarvitse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karkki! Harmillista jos tuon hintaisen tuolin maalipinnassa on ollut laatuongelmia. Tuoli nimittäin on todella arvokas kaikkine lisävarusteineen...Täytyy toivoa että olisivat saaneet tuollaiset ongelmat jo korjattua.

   Poista
 14. Ehkä Grow ei ollut valtaväestön mieleen, pieni myyntimäärä tms. Harmittaa etten ostanut sitä jo ennenkuin kuopus syntyi, silloin niitä sai vielä :/
  Tripp Trappeja saa myös hyvin käytettynä, ja niitä lisävarusteitakin liikkuu hyvin (Vauvasetti, pehmusteet) ja hinta on paljon alhaisempi. Niissä on kuitenkin 7 vai peräti 8 vuoden takuu, joten ei mitään huolta vaikka käytettynä ostaisi.
  Meillä on 1v2kk ikäisiltä otettu jo kaari pois, koska kiipeily oli niin kamalaa-turvallisempi oli kiivetä tuoliin ilman että piti pujottautua kaareen kun auttaahan ei saanut toki yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau mikä takuu! En tiennytkään että tarjoavat noin pitkän takuuajan. Olenkin seuraillut huutonettiä tripp trappien toivossa. Ostin Stokken sängyn sieltä todella hyvään hintaan ja olen ollut tyytyväinen.

   Poista
  2. Puun väriset on halvempia käytettynä, meidän tuoli löytyi tori.fistä 70e ja 10km päästä.
   Maalaustaitoinenhan sen sitten näppärästi maalaisi sopivalla sävyllä jos hinta oli kohdalla mutta väri ei.

   Poista
 15. Tripp Trappeja on meilläkin 2 kappaletta. Ollaan lapsille siis siinä puolen vuoden iässä ostettu ja nyt he ovat koululaisia, joten hintansa ovat haukkuneet. Ja kun kohta emme tuoleja enää tarvitse, niin saa kyllä aina myytyä eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Tripp trapeista pyydetään käytettynäkin melko kovia hintoja huutonetissä, joten kertoo myös jotain tuotteen laadusta. Tunnettuus on valtti jälleenmyynnissä.

   Poista
 16. Tripp Trapp toimii ainakin meillä hyvin :) Tukeva, väreissä paljon vaihtoehtoja, kivoja pehmusteita. Ystäväni olivat saaneet Artekin tuolin ja sanoivat että oli pakko ostaa kuitenkin Tripp Trapp, eivät siis juurikaan pitäneet Artekin tuolista.. syytä tähän ei tullut kysyttyä.

  Jos vain mahdollista, suosittelen että kävisit lapsesi kanssa koeistumassa eri tuoleja. Tuolien istuin osissa on kuitenkin niin paljon koko eroja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenny! Enpä tullut ajatelleeksi että noita tuoleja voi tosiaan "koeistua"! Hyvä idea:)

   Poista
 17. Meillä on käytössä Brio Sit pian kolmen vuoden ajan. Kaikin puolin muuten olen ollut siihen tyytyväinen, mutta maalipinta on aivan karmeassa kunnossa,vaikka tosiaankaan sitä ei ole kolhittu. Se ei kai vaan kestä tuota jatkuvaa pyyhintää. Ei kaadu eikä keikkaa ja lapsen on helppo nousta siihen itse. Nyt taitaisin ottaa Trip trapin, kun siihen saa vastasyntyneellekin lisäosia, että pääsee ruokapöytään "osallistumaan" keskusteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ikävää että tuoli on mennyt niin huonoon kuntoon. Oletko ollut myyjätahoon yhteydessä? Ettei olisi joku valmistusvika/maanantaikappale?

   Poista
 18. Olet jo ehkä ratkaisun tehnyt, mutta täältäkin ääni TrippTrappille. Meillä on molemmille lapsille hankittu TrippTrappit heti kun ovat oppineet istumaan ja edelleen toimivat mainiosti ruokapöydän tuoleina molemmilla (isompi aloittaa jo syksyllä koulun :) ). Säätövaraa on niin paljon, että uskoisin sen riittävän siihen asti, kunnes lapsi on tarpeeksi pitkä istumaan tavallisella tuolilla.

  Kolhuja on molempiin tuoleihin tullut vuosien varrella, mutta jotenkin nuo "ikääntyvät" kauniisti, kuten laatutuotteilla on tapana. Meillä on valkolakatut (silloin melkein 7v sitten kun ekaa TrippTrappia ostettiin, ei ollut saatavilla mitään ihania karkkivärejä, vaan valikoima oli lähinnä puunväriä tai valkolakattua... jos nyt olisin ostamassa, niin ottaisin varmaan jotkut pirteät värit), mutta toisaalta tuossa valkolakatussa ei ehkä niin helposti kolhut erotu kuin maalatussa?

  Olen suunnitellut, että sitten kun TrippTrappeja ei enää tarvita, niin ne voisi laittaa säilytykseen mahdollisia, tulevia lapsenlapsia varten :) Jälleenmyyntiarvo ei ehkä ole enää suuri, mutta tunnearvo on sitäkin suurempi. Stokken Sleepi-sängyn olen varastoinut myös, kun en raaski luopua siitä, vaan odottakoon tulevia käyttäjiä :) Kovin paljon en vauvajuttuja säilytä, mutta joitakin laatutuotteita kuitenkin, jos tulevat sukupolvet haluavat "retroa" sitten aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme ole vielä ostaneet tuolia, mutta aika vahvasti on katseet kääntyneet Tripp Trapp:iin. Meillä on tuo Stokken Sleepi valkolakattuna ja olen ihastunut siihen kovasti. Eli todennäköisesti keittiön syöttötuolista tulee valkoinen tai valkolakattu.

   Poista
 19. Meillä on tuo Artekin tuoli ja oi kuinka se on kaunis. Emme ole myöskään havainneet yllä mainittuja ongelmia ja siitä suoraan lapsi siirtyi istumaan tavalliselle tuolille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Artekin tuoli on kyllä todella kaunis. Täytyy varmaan käydä vielä "koeistumassa" nuo vaihtoehdot ennen lopullista päätöstä.

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?