maanantai 8. huhtikuuta 2013

m a n d u c a


Eilinen kävely- ja kauppareissu Manducassa meni ihan mukavasti, vaikka vauvan laittaminen siihen olikin aikamoista tuskaa. En ymmärrä mikä ihmeen flexibaby niissä Maducan ohjekuvissa oikein on, sillä ei meidän vauvan jalat taivu samalla tavalla lonkista. Hän kuitenkin rauhoittui jo ennen ulospääsyä ja mikäpäs siellä jättisuuren äitiystakin alla nukkuessa. 

Mitä kantoratkaisuja te lukijat olette kokeilleet? Meillä on ollut myös liina lainassa, mutta se tuntuu jotenkin hankalammalta vaihtoehdolta. Tai sitten vaan pitäisi treenata niitä sidontoja lisää.

14 kommenttia:

 1. Hei sulla ei ainakaan taida tulla kylmä kun on lämmikettä mukana! ;)
  Silloin kauan sitten oli vaihtoehtoina vaan kantoliina ja rintareppu, ja lapsi ei lämmennyt yhdelle enkä minä toiselle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Taisi olla kaupassa ainakin molemmilla aika kuuma:D

   Poista
 2. Meillä oli alussa käytössä Hug-a-Bub kantoliina, erityisesti mies tykkäsi kantaa siinä vauvaa. Myöhemmin sitten Patapum, joka on Manducan kanssa hyvin samanlainen. Esikoisella meillä oli Baby Björnin Active kantoreppu, joka oli kyllä helppoudessaan ihan huippu, mutta vauvalle ei tietenkään ihan se kaikkein paras vaihtoehto... Mutta kantoliinoista voin suositella Hug-a-Bubia, se on helppokäyttöinen ja sidonnat yksinkertaisia.

  Tuli vain mieleen tuosta lonkkien taipumisesta, että vauvan lonkathan avautuvat vähän yksilöllisesti siinä 2-4vkon iässä. Käsittääkseni tuossa Manducassa on mahdollista kantaa vauva jalat kippurassa ennen kuin lonkat avautuvat ja sen jälkeen sitten sammakkoasennossa, joten kumpaas sinä siis yritit saada toimimaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti Hug-a-Bub vinkistä! Minulla on ollut sellainen joku kenguruliina (trikoinen) lainassa. Sidonta näytti tuolla niiden sivuilla melko samanlaiselta mitä olen liinassakin käyttänyt. Jotenkin en vaan saanut vauvaa sinne liinan sisälle helposti ja molemmilla tuli hiki ja itku:D Heh

   Minä yritin sitä sammakkoasentoa, mutta jotenkin ne kuvien vauvan jalat oli ihan oudosti 90 asteen kulmassa kun sitä laitettiin Manducaan. Se tosin oli sellainen nukkevauva. Mutta jotenkin se laitto oli hankalaa kun jalat ei ihan helposti sivuilleen mene. On tainnut vaan parka saada isän ja äidin kankeat geenit:D

   Poista
 3. Meillä myös Hug-a-bub ja todella kätevä ja säästää myös omaa selkää,
  kun isommankin vauvan saa napakasti itseään vasten.
  Jos vaan viitsit paneutua hetken sen käyttöön, niin pidät siitä varmasti...
  myös kesää kohden ajatellen se olisi hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että siitä on enemmänkin hyviä kokemuksia! :)

   Poista
 4. Meillä oli käytössä liina sekä Manduca. Liinan sitomiseen meni hermot kun en oikein osannut. Manduca oli käytössä huomattavasti enemmän ja tykkäsin kovin, kun siihen tottui niin vauva meni "heittämällä" kyytiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä menee molemmilla, sekä äidillä että vauvalla hermot kun ollaan yritetty liinaa käyttää. Ja joku vielä sanoi että vauvavuosi kasvattaisi kärsivällisyyttä, ja pah:)

   Poista
 5. Vauvalla voi käyttää sitä vauvatukea manducan sisällä, jossei vielä jalat muuten riitä-vaikka kilorajat siihen vauvatukeen olisi snadisti ylikin.
  jokaisella vauvalla on reisi erimittainen (manducan kuuluisi mennä polvitaipeesta polvitaipeeseen eikä jäädä ruttuun) ja sen mukaan kannattaa mennä.
  ja ulkovaatteissapa, saati kestovaipan kanssa, se vaikeaa onkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Manducan kanssa tuonne ulos pukeutuminen (sekä minun että pikkuisen) on supervaikeaa! Aina on jommalla kummalla kuuma tai kylmä..huoh.

   Poista
 6. En malta olla kommentoimatta Hug-a-bubia, sillä meilläkin oli sellainen. Täytyy sanoa, että en enää uudestaan ostaisi. Varmasti on hyvä, jos jaksaa treenata sitomista ja nähdä vaivaa. Kehujen perusteella mekin se ostettiin silloin ja jotenkin ajattelin että olisi ollut kantoliinaksi helppo ja kätevä. Muista liinoista ei ole kokemusta, joten en osaa vertailla, mutta joka tapauksessa minun mielikuvani helposta ei ehkä vastannut tuota kuitenkaan. En nyt loppujen lopuksi oikeastaan tiedä, että millä tavalla tuo olisi ollut helpompi? Kauhea solmiminen ja askartelu tuonkin kanssa tuntui olevan. :/ Tuntui että Aino valahti liinassa jatkuvasti, vaikka sidonta hoidettiin ihan niin kuin ohjeissa. Harjoittelin sitä muutaman päivän, sen jälkeen kyllästyin. Liinaa käytettiin sitten enää Pariisin-reissulla Ainon ollessa 5kk, sitten laitettiin myyntiin. Onneksi tuosta saa hyväkuntoisena vielä aika hyvän hinnan, eli kokeillessa ei paljon häviä silti.

  Ihan varmasti tuokin on ihan oikeasti monista kiva ja helppo, ei kai sitä muuten niin paljon kehuta. Luulenkin etten olisi tykännyt mistään kantoliinasta? Harmittaa ettei silloin ostettu mieluummin juurikin Manducaa, sekin oli paljon kehuttu ja olisi varmasti sopinut meille paremmin. Olisi ehkä pitänyt vaikka lainata jostain liina edes päiväksi niin olisin tajunnut etten jaksa niitä kieputuksia ja solmuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin löytyy nurkista monia juttuja joita muut ovat kovasti kehuneet, muttei sitten kuitenkaan vastannut meidän tarpeita. Tällaista se taitaa vain olla että jokaisen on itse kantapään kautta löydettävä ne omat jutut:)

   Poista
 7. Itsellä käytössä Hug-a-bub, todella timanttinen tuote! Kaksi kuukautta takana, liina päivittäisessä käytössä. Lapsi tykkää ja itsellä jää kädet vapaaksi puuhailla mitä lystää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Meillä on nyt poitsu sen verran iso, että helpointa vain sujauttaa rintareppuun. Siinä hän viihtyy parhaiten:)

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?