perjantai 8. maaliskuuta 2013

Minä olen nainen

Ja haluan auttaa muita naisia. Siksi kirjoitan tänään kansainvälisenä naistenpäivänä naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Tämän postauksen kuvat eivät ole kauniita. Väkivalta koskettaa maailmanlaajuisesti kaikkia naisia kaikissa yhteiskuntaluokissa ja kulttuureissa. Arvioiden mukaan joka neljäs nainen kohtaa väkivaltaa jossain vaiheessa elämäänsä. Pahimmillaan väkivallan uhrin elämä päättyy joutuessaan nykyisen tai entisen kumppaninsa henkirikoksen uhriksi. Amnesty kuvaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa laajimmin maapallolla levinneeksi ihmisoikeushaasteeksi. 


(kuvat lainattu eri maiden kotiväkivaltaa torjuvilta kampanjoilta)


Haluan olla mukana auttamassa ja toivon että, mahdollisimman moni jotka tämän postauksen näkevät lähtisivät mukaan auttamaan Suomessa väkivallasta kärsiviä naisia joko lahjoittamalla tai ryhtymällä vapaaehtoiseksi Naisten linja -järjestölle.

Alla hiukan lisätietoa siitä mistä Naisten Linjassa on kyse:

"Naisten linja on valtakunnallinen neuvonta- ja tukipuhelin väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Sen kautta naiset ja tytöt voivat kysyä väkivallasta, käsitellä kokemuksiaan ja saada neuvoja ja tukea vaikeiden elämäntilanteiden ratkaisemiseen. "
Naisten Linjan toiminnan mahdollistavat vapaaehtoiset naiset, jotka haluavat antaa aikaansa väkivaltaa kokeneiden naisten tukemiseen ja toimivat päivystäjinä Naisten linjan puhelinpalvelussa. Nyt naistenpäivänä Naisten Linja aloittaa ennätyksellisen suuren vapaaehtoisrekrytoinnin. Naisten linja etsiikin nyt pääkaupunkiseudulta noin 60:tä uutta vapaaehtoista päivystäjää. Tämän rekrytoinnin tavoitteena on saada puhelinpäivystys kattamaan vuonna 2014 myös viikonloput. Tästä linkistä pääset lukemaan lisää vapaaehtoistoiminnasta.

Jos et pysty antamaan aikaasi, niin pienikin lahjoitus Naisten Linjan toimintaan olisi suuressa arvossa. Minä lahjoitan tänään naisille, toivottavasti sinäkin!

Lahjoitukset (summalla ei ole väliä, kunhan olet mukana) voi laittaa suoraan Naisten Linjan pankkitilille:

Danske Bank FI76 8000 1710 1157 01
Viite 1067

Jätä kommenttiboksiin viestiä, jos lähdet mukaan kampanjaan. Arvon kaikkien joko aikaansa tai rahaansa lahjoittavien kesken pokkarimuodossa olevan Axel Madsenin kirjoittaman Coco Chanel -elämänkerran. Lajoituksia saa tehdä milloin vain, mutta suoritan kirja-arvonnan viikon päästä perjantaina.

3 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että otit esille tällaisen aiheen naistenpäivänä. Minusta on tärkeää muistaa, miksi päivää on alunperin alettu viettämään. Tuntuu, että tällä hetkellä perimmäinen tarkoitus häviää kaupallisuushömpän alle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Valitettavasti postauksen hurjat kuvat ovat todellisuutta ja naistenpäivän ruusun sijaan he saavat nyrkistä. Toivotaan että mahdollisimman moni nainen lähtee mukaan!:)

   Poista
  2. Hei RouvaS! Laitatko minulle yhteystietosi niin voin lähettää sinulle tuon lupaamani pokkarin! :)

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?