torstai 17. helmikuuta 2011

o r a n g e b o x

Ensimmäinen Hermès laukkuni on lähetin mukana matkalla luokseni. Olisin halunnut ostaa sen jo viime pariisinmatkaltani, mutta laukut olivat vasta tuotannossa, eivätkö ehtineet Hermèsin liikkeeseen ennen kotiinpaluutani. Onni on ystävä Pariisissa, joka huolehti, että laukku saadaan minulle asti tänne pohjoiseen. My very own personal Michael Tonello.


Laukun tarina alkaa noin vuodesta 2002, jolloin "löysin" tämän Hermès -laukkumallin. Jo silloin olin aivan innoissani, kun huomasin, että laadukkaalta ja perinteikkäältä talolta löytyy jotain noin kauniin yksinkertaista ja monikäyttöistä. Eleetöntä luksusta.

Laukkuhaave siis jäi muhimaan moneksi vuodeksi kunnes aloitin työt, jossa matkustelin todella paljon. Kävin aina joka kaupungissa (josta siis Hermès shop löytyi) kyselemässä tämän laukun perään. Ja aina sai kuulla mitä ihmeellisempiä selityksiä: "Madam, sitä ei enään valmisteta", "Madam, sellaista laukkua ei ole olemassa" tai "Madam, meillä oli viime viikolla vielä yksi, mutta nyt valitettavasti niitä ei ole".

Kunnes, pari viikkoa sitten, viime pariisinreissullani, onnistuimme saamaan palvelua juuri oikeanlaiselta* Hermès myyjältä. Hän katsoi koneelta, että Evelyn TPM:ää on tulossa jonkin ajan päästä ja kysyi haluaisimmeko varata jo etukäteen tulevan kappaleen. High five. Tottakai halusimme varata, tätä laukkua on metsästetty melkein kymmenen vuotta. 

*kts. Michael Tonellon Bringing home the Birkin -kirjasta hermesmyyjätyypit, niin tiedät mistä puhun 

6 kommenttia:

 1. Jei, olipa kiva kun löysin tämän muutama päivä sitten. Bienvenue encore!

  Ihanaa, Evelyn! Väri väri väri väri? Itselläni on Evelyn PM värissä gris tourterelle, täytyykin kaivaa se horroksen jälkeen taas esiin.

  Minulla on ollut Missoni-fever jo pari vuotta - löysitkö jonkun hyvän Ebay-myyjän, vinkkejä? pitkä neuletakki uupuu vielä...

  VastaaPoista
 2. Voi onnea ensimmäisestä Herpan laukusta! Itseltäni löytyy punainen Evelyn PM ja se on vuodesta toiseen rakkain laukkuni. Toivottavasti postaat kuvia laukustasi meidän ihailtavaksemme. :)

  VastaaPoista
 3. Gloria: Kiva, täällä taas:) Evelyn sen olla pitää. Ehkä vähän tylsänä mustana nyt aluksi:) Niitä voi sitten sen jälkeen hankkia kaikissa väreissä ja nahoissa;)
  Ebay myyjistä en osaa sanoa kun ne joilta ostin ei löydy enempää Missonia...:( Noita pitkiä neuletakkeja on tosi v'hän yleensäkkään ebayssä. Harmillista.
  Emmi: Kiitos:D Olen aika innoissani ja onnessani!:) Otin nyt ensimmäiseksi Hermèsiksi pienimmän TPM:n. Postaan seuraavaksi laukusta kun sain sen juuri hetki sitten! Voi onnea:)
  JEPSUKKA: High five! Sinä oot mahtava!:) Arvaa kuka sai paketin tänään ja on jo ihan hermeshumalassa..:D

  VastaaPoista
 4. How elegant!! Mahtavaa :) malttamattomana odottelen kuamateriaalia ihanuudesta.
  On se kiva kun sulla on tuollainen oma asioidenjärjestelijä Pariisissa :)

  VastaaPoista
 5. Malia: Kiitos:) Olen aika innoissani kun tuota on saanut metsästää kissoje, koirien ja vielä "asianjärjestelijöiden" kanssa;)

  VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?